وکیل خانواده | مهریه | طلاق توافقی

وکیل متخصص خانواده در زمینه مهریه، مطالبه مهریه و اجرا گذاشتن آن

وکیل خانواده | مهریه | طلاق توافقی

وکیل متخصص خانواده در زمینه مهریه، مطالبه مهریه و اجرا گذاشتن آن

قانون جدید طلاق توافقی

پنجشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۰، ۰۱:۴۱ ب.ظ

با تصویب ماده جدید در قانون حمایت از خانواده، مراحل و تشریفات طلاق توافقی تابع این قانون جدید طلاق توافقی شد.

قبل از سال 97، و قبل از تصویب قانون جدید، طلاق توافقی در مدت زمان سه روز اجرا می شد. ولی برای حمایت از کانون خانواده و امکان منصرف کردن زوجین از طلاق، قانون جدیدی تصویب شد. به موجب آن پروسه و مراحل اجرای طلاق توافقی افزایش یافت. بنابر این قانون، زوجین باید در جلسات مشاوه مراکز بهزیستی شرکت کنند و گواهی عدم امکان سازش را بگیرند. بعد از گرفتن این گواهی می توانند دادخواست طلاق خود را ثبت کنند.

این مقاله توسط وکیل خانواده، در خصوص قانون جدید طلاق توافقی و تغییرات به وجود آمده در مراحل و پروسه طلاق توافقی و ثبت آن به صورت شفاف و سلسله وار بیان می شود.

گاهی ممکن است به علت مشکلات حاد و یا عدم تفاهم یا دلایل دیگر، ادامه ی زندگی مشترک برای زوجین غیرممکن گردد و قصد متارکه و جدایی داشته باشند.

یکی از سریع ترین و راحت ترین راه های طلاق، طلاق توافقی است. در طلاق توافقی بدلیل توافقات به عمل آمده فی مابین زوجین در کلیه امور مالی و حضانت و ملاقات فرزندان و… دعوا و بحث های کمتری را شاهد هستیم. به همین دلیل زوجینی که قصد جدایی دارند معمولا از طلاق توافقی استقبال نموده و ابتدا گزینه طلاق توافقی را انتخاب می نمایند.

قانون جدید طلاق توافقی چیست؟

قانون طلاق توافقی در 01/09/1397 دستخوش تغییرات اساسی و مهمی گردید. پروسه و مراحل طلاق توافقی کمی نسبت به سابق دشوارتر و طولانی تر شد. دلیل آن اجباری شدن شرکت زوجین در چند جلسه مشاوره خارج از دادگاه می باشد.

این جلسات مشاوره برای گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق (گواهی عدم امکان سازش) می باشد. که قبل از صدور این گواهی با زوجین صحبت می شود تا به صلح برسند و به ادامه زندگی مشترک بپردازند.

بعد از این جلسات اگر زوجین باز هم مصم به طلاق بودند، در این صورت گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود.

لازم به ذکر است که گواهی عدم انصراف از طلاق همان گواهی عدم امکان سازش می باشد. که با این دو عنوان در دادگاه ها مطرح می شود.

سامانه نوبت دهی طلاق توافقی (تصمیم):

بعد از تصویب قانون جدید و به استناد بخشنامه قوه قضائیه به شماره 55/9000، که خطاب به دفاتر خدمات قضایی در مورخ 02/09/1397 ارسال گردیده است زوجین، وکلای زوجین باید قبل از دادخواست طلاق توافقی در دادگاه، اقدام به اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق، از مراکز مشاوره یا مراکزغربالگری بهزیستی نمایند.

در اولین قدم لازم است که زوجین در سایت تصمیم به آدرس www.zaman.behzisti.net  ثبت نام کرده و در یکی از مراکز مداخله در طلاق (مراقبت از کیان خانواده) نوبت اینترنتی اخذ نمایند.

بعد از اتمام ثبت نام یک کد رهگیری برای زوجین ارسال می شود و ادامه مراحل مشاوره با این کد انجام می شود.

سپس یک تاریخ و ساعت مشخص برای مراجعه زوجین به مرکز غربالگری برایشان ارسال می شود. زوجین یک روز قبل از جلسه مشاوره بایستی به مرکز برای تکمیل یک سری فرم مراجعه کنند.

توجه: بخشنامه جدید قوه قضاییه صرفا برای شهرهای تهران، ری و شمیرانات اجباری می باشد و شهرهای دیگر فعلن مشمول قانون جدید طلاق توافقی نمی باشند.

مراحل  ثبت نام در سامانه تصمیم از ابتدا تا انتها:

  • مراجعه به سامانه تصمیم و ثبت نام در آن
  • اخذ نوبت اینترنتی توسط زوجین
  • مراجعه زوجین در وقت تعیینی به مراکز مراقبت از کیان خانواده
  • ثبت نام و ارزش یابی اولیه توسط مراکز مراقبت
  • ارجاع پرونده زوجین به مراکز مشاوره و یا کلینیک تخصصی مشاوره منتخب
  • تشکیل و حضور زوجین در جلسات تعینی مشاوره
  • اعلام نظر مراکز مشاوره ظرف 45 روز
  • ارسال فرم اظهارنظر به مراکز مراقبت
  • در صورت حصول سازش بایگانی کردن پرونده توسط مراکز مشاوره
  •  در صورت عدم امکان سازش، ارسال پرونده به دفاتر خدمات قضایی

نکته: تمام مراحل اخذ نوبت، ارجاء و جواب دهی مراکز مداخله و کلینیک های تخصصی مشاوره، اینترنتی و غیر حضوری است.

 

لیست مراکز مشاوره:

در سامانه تصمیم لیست مراکز مشاوره هر شهری قرار داده شده است. شما می توانید نزدیکترین مرکز مشاوره نسبت به محل سکونت خود را انتخاب کنید و برای حضور در جلسات مشاوره به آن مرکز مراجعه کنید.

برای مشاهده لیست مراکز مشاوره شهر تهران روی برای سهولت در دسترسی به آدرس و شماره تلفن مراکز مشاوره شهر تهران به صفحه آدرس مراکز مشاوره تهران در همین سایت مراجعه کنید.

تعداد جلسات اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق:

بر طبق قانون جدید طلاق توافقی شرکت در 5 جلسه متوالی مشاوره دریک ماه برای اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق برای زوجین اجباری می باشد. در صورت عدم شرکت در جلسات مشاوره خانواده، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر نخواهد شد.

البته اگر شما قبلا به  مراکز مشاوره خانواده مراجعه نموده باشید با ارائه مدارک آن به مراکز مداخله، تعداد جلسات مشاوره کمتر خواهد شد.

دیگر اینکه اگر یکی از طرفین بنابر دلایل موجه نتواند در جلسات مشاوره شرکت نماید می تواند با اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده، شرکت در جلسات مشاوره و انجام پروسه ی طلاق توافقی را به وکیل خود محول نماید.

مدت اعتبار گواهی عدم انصراف از طلاق:

مدت اعتبار گواهی عدم انصراف از طلاق برای تسلیم به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق دقیقا سه ماه پس از صدور رای قطعی  دادگاه می باشد.  اگر گواهی مذکور در این مدت تسلیم  دفترخانه رسمی نشود یا یکی از طرفین در این مدت از حضور در دفتر ازدواج و طلاق امتناع نماید و یا مدارک ارائه شده به دفترخانه ناقص باشد، گواهی عدم امکان سازش از اعتبار ساقط می شود.

مدت زمان طلاق توافقی در قانون جدید:

مدت زمان طلاق توافقی با احتساب 5 جلسه مشاوره اجباری فی مابین زوجین، حدودا یک ماه زمان خواهد برد که البته بنابر شرایطی ممکن است این زمان کوتاه تر یا طولانی تر گردد.

یکی از عللی که باعث سرعت بخشیدن به پروسه طلاق توافقی می گردد، استفاده از خدمات وکیل خانواده می باشد. پس اگر شما در پروسه طلاق می باشید حتما با یک وکیل در این خصوص کمک بگیرید تا به انجام امور طلاق سرعت بخشید.

هزینه طلاق توافقی:

هزینه طلاق توافقی شامل هزینه جلسات مشاوره، هزینه دادرسی دادگاه خانواده، هزینه صدور طلاقنامه در دفاتر رسمی طلاق حدود 1 میلیون تومان خواهد شد که اگر مایل به اعطای وکالت به وکیل دادگستری باشید، هزینه وکیل دادگستری نیز، که مبلغی توافقی فی مابین موکل و وکیل است، به هزینه های فوق اضافه خواهد شد.

سوالت متدوال قانون جدید طلاق توافقی (به صورت خلاصه):

آیا بدون حضور در مشاوره اجباری طلاق توافقی، می توان طلاق گرفت؟

نه، از زمان تصویب قانون جدید طلاق توافقی از سال 97 شرکت در جلسات مشاوره اجباری است. بعد از این جلسات گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود که بدون وجود این گواهی نمی توان دادخواست طلاق توافقی ثبت کرد.

مشاوره اجباری قبل از طلاق توافقی چند جلسه است؟

متقاضیان طلاق توافقی بایستی 5 جلسه مشاوره در مراکز غربالگری را شرکت کنند.
 

برای شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد؟

بعد از ثبت نام در سامانه تصمیم، شما به یکی از مراکز بهزیستی مورد تایید قوه قضائیه مراجعه می کنید.
 

هزینه جلسات مشاوره اجباری قبل از طلاق چقدر است؟ پرداخت این هزینه ها بر عهده کیست؟

آیا وکیل طرفین می تواند در جلسات مشاوره شرکت کند؟

زمانی وکیل زوج یا زوجه می تواند در جلسات مشاوره شرکت کند که محل سکونت یکی از زوجین خارج از کشور باشد. البته در شرایطی یک وکیل می تواند مدارکی را ارئه دهد که عدم حضور زوجین را توجیه می کند.

تمام مراحل طلاق توافقی در تهران و شهرهای اطراف، بدون حضور زوجین انجام می شود. می توانید برای اطلاع از هزینه ها و مدت زمان لازم برای طلاق توافقی با ما تماس بگیرید.

  • سارا حسینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی